In muzikaal opzicht ben ik een kind van de flowerpower periode. Akkoorden afkijkend van mijn vader en van vriendjes heb ik mijzelf vanaf 1970, toen ik 16 was, spelenderwijs allerlei liedjes aangeleerd die zo typerend waren voor dat bijzondere muzikale tijdperk van eind 60-er en begin 70-er jaren. Nooit echt gitaarles gehad, achteraf tot mijn grote spijt, maar wel voldoende "kilometers gemaakt" om de nodige basiselementen onder de knie te krijgen.
Mijn grootste inspiratiebron was de helaas veel te vroeg overleden Jim Croce. Het was de grijs gedraaide LP " Vroeger of later" van Robert Long waardoor ik voor het eerst ook meer aandacht aan nederlandstalige muziek ging besteden. Het zelf schrijven van muziek en teksten deed ik in die jaren nog niet, behalve wat gedichten van Toon Hermans die ik op muziek heb gezet, maar die kwamen niet verder dan de eigen huiskamer. Ik heb echter ook, mede vanwege mijn werk, regelmatig de gitaar langere perioden, zelfs jaren, niet aangeraakt.
Op mijn 50-ste heb ik mijzelf een mooie gitaar cadeau gegeven, en mede daardoor kwam het muziek maken steeds hoger op mijn persoonlijke agenda. Tegen het einde van mijn loopbaan bij de marine (1971-2009), en de jaren daarna, kreeg ik meer inspiratie om er "wat mee te gaan doen". Vooral het puzzelen met tekst en akkoorden om uiteindelijk tot een voldragen lied te komen, ging me steeds meer boeien. En ik was eigenlijk op zoek naar een goede zanger of zangeres die mijn liedjes zou willen zingen. Maar mede dankzij een zeer enthousiasmerend thuisfront en goede vrienden ben ik dat zingen toch maar zelf gaan doen, en inmiddels, na een doodeng debuut in 2010, heb ik daar ook veel plezier in gekregen. Zeker als ik dat optreden samen met hele goede muzikanten mag doen.
Mijn Nederlandstalige luisterliedjes zijn niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen merk ik op basis van reacties van luisteraars. Sommigen spreken over een mix van Jaap Fischer en Boudewijn de Groot, en het leukste compliment dat ik ooit kreeg van een mij totaal onbekende man was "een mix van een Nederlandstalige Jim Croce en James Taylor". Maar zelf ben ik niet zo van "hokjes", ik hoop gewoon dat u er graag naar luistert.
Geinspireerd door de vele mooie, maar ook te weinig bekende en gewaardeerde, aspecten van Den Helder is in 2014 een CD tot stand gekomen, dankzij en samen met Reinout Weiffenbach (gitaar), Auke Haaksma (bas), Henk-Jan van Sluijs (drums) en enkele anderen, onder de titel " Nieuwediep 9+".
Op 19 november 2017 hebben we een nieuwe CD uitgebracht over herkenbare alledaagse dingen "uit het leven gegrepen", waarbij een zekere invloed van Robert Long voelbaar is. Onder de titel "In de wolken" , met wederom Reinout, Auke en Henk-Jan, aangevuld door Leonard Busselaar (toetsen), Cees Dito (accordeon), Nathan Hol (viool en fluiten), Hanneke Bergsma (zang), The Magic Strings (strijkkwartet) olv Asia Czaj, en blazers Erwin Benjamins (tenorsaxofoon), Rodney Calis (trompet) en Daniel Follman (trombone), en geproduceerd en opgenomen door Bart Wagemakers in Studio Exalto in Haarlem, is een nieuwe stap gezet in onze muzikale ontwikkeling.
Uiteraard treed ik graag voor u op, solo of met meerdere muzikanten, maar wel bij voorkeur in een intieme setting waarbij de mensen de tijd nemen om echt te luisteren. Tarieven in overleg. Heeft u belangstelling dan hoor ik dat graag.